CAVACURMIN®

26.49 

26.49 

CAVACURMIN®

Glavna sestavina prehranskega dopolnila CAVACURMIN®so kurkuminoidi, derivati kurkumina. Kurkuminoidi so biološke sestavine začimbne rastline Curcumalonga ali kurkume, znane tudi kot Indijski žafran ali rumeni ingver. V kombinaciji z gama-ciklodekstrinom je biološka uporabnost kurkumina v kapsulah CAVACURMIN® približno 40-krat višja kot pri čistem kurkuminu. Izdelek je veganski.

26.49 

Opis

V izdelku CAVACURMIN® je kurkumin vgrajen v gama-ciklodekstrin. Kurkumin je lipofilna molekula, gama-ciklodekstrin pa je na površini hidrofilen, kar omogoča  združljivost v vodnih sistemih. V kombinaciji z vodo tako gama-ciklodekstrin tvori molekularno disperzijo, ki vodi do znatno izboljšane bio-razpoložljivosti hidrofobnega kurkumina.

Biološka uporabnost prehranskega dodatka CAVACURMIN® je približno 40-krat višja kot pri čistem kurkuminu, kot je bilo dokazano v klinični študiji (M. Purpura in sod.: Analiza različnih inovativnih formulacij kurkumina za izboljšano relativno peroralno biološko uporabnost pri ljudeh, Eur. J. Nutr. 2018, 57(3)).

Kapsule ne vsebujejo emulgatorjev (kot je na primer polisorbat-80) ali drugih snovi zapovečanje biološke uporabnosti (piperina). Gama-ciklodekstrin je hipoalergenoligosaharid (2003/89/ES in 2006/142/ES), ki se pojavlja v naravi. Izdelan je iz škroba in s tem iz povsem obnovljivih in trajnostnih surovin.

Prehransko dopolnilo CAVACURMIN® je pakirano v kapsulah DRCaps®. Kapsule DR imajo lastnost, da sproščajo vsebino z zakasnitvijo tako, da se kurkumin sprosti šele v črevesju.

Sestavine

Sestava na kapsulo priporočen dnevni vnos (3 kapsule/dan) % dnevnih potreb*
CAVACURMIN® 333 mg 1000 mg **
od tega kurkuminoidi 50 mg 150 mg **

* Referenčna količina v skladu z Referenčnim laboratorijem Evropske unije (EURL).

** Referenčne količine niso na voljo.

CAVACURMIN® (vsebuje gama-ciklodekstrin, 15% kurkuminoidov iz ekstrakta kurkume) 73,5%,

Lupina kapsule: hidroksipropilmetil celuloza

 

Priporočen vnos

3 kapsule dnevno pred obroki.

Neto polnjenje: 54,4 g

Opozorila

Kurkume ne smemo uporabljati med nosečnostjo in pri diagnozi žolčnih kamnov.

Prehranska dopolnila se ne smejo uporabljati kot nadomestek za uravnoteženo in raznoliko prehrano.

Bodite pozorni na zdrav življenjski slog.

Ne presegajte priporočenega dnevnega vnosa.

Izdelek shranjujte izven dosega majhnih otrok.

Uporaba

Je antioksidant in ima protivnetne učinke. Pomaga delovati proti avtoimunosti. Pripomore pri zaščiti živcev in možganov. Kurkumin pomaga pri delovanju možganskih funkcij in zmanjša simptome multiple skleroze, kot so bolečine in motnje gibljivosti. Odpravlja težave z jetri, žolčnikom in prebavo. Preprečuje strjevanje krvi. Tradicionalno jo uporabljajo tudi pri napenjanju, menstrualnih težavah in slabosti. Deluje kot sredstvo za spodbujanje delovanja in izločanja žolča.

Pripomore

  • zmanjšuje vnetne procese
  • regeneracija mielina pri bolnikih z multiplo sklerozo
  • zmanjševanje tveganje za avtoimunske bolezni
  • ureja prebavo
  • zaščita jeter
  • močan antioksidant pomaga preprečevati rakava obolenja, arteriosklerozo in nevrodegenerativne bolezni

Možgani in živčevje

Oko in vid

Srce in ožilje

Srce in ožilje

Srce in ožilje

Srce in ožilje

Srce in ožilje

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Jetra

Želodec

Črevesje in imunski sistem

Črevesje in imunski sistem

Spolni organi

Cilj podjetja RUCOLI je pridobiti vaše zaupanje. To nameravamo narediti z našo vsebino.

  • Vsebino naših proizvodov, ki so narejeni po najvišjih standardih in imajo certifikate, ki to potrjujejo. Pri nas je kvalitetna vsebina ponujenih izdelkov veliko pomembnejša od bleščeče in velike embalaže.
  • Vsebino naših sporočil, ki ne zavajajo in obljubljajo nemogočega. Učinkovine naših produktov so podkrepljene v znanstvenih člankih, katerih vire radi navajamo poleg predstavitve produkta. Ti so zapisi iz znanstvenih revij in drugih verodostojnih virov.