NATRIJEV PROPIONAT

24.95 

24.95 

NATRIJEV PROPIONAT

Z rednim jemanjem Natrijevega propionata spodbujate nastajanje regulatornih Treg celic v črevesju in s tem pripomorete k stabiliziranju avtoimunih bolezni, kot so Multipla skleroza, arterioskleroza, astma, revma in druga vnetja sklepov, psoriazo, nevrodermatitis ali Crohnova bolezen.

Vnos kratko verižnih maščobnih kislin znatno zmanjša možnosti za razvoj diabetesa, zmanjšuje vnetne procese in omogoča stanje pri keterem se regenerira mielin. Zmanjšuje tudi tveganja za avtoimunske bolezni in alergije, ter zmanjšuje željo po hrani.

24.95 

Opis

Prehransko dopolnilo

Podroben opis:

Natrijev propionat, kot tudi druge kratko-verižne maščobne kisline (npr.ocetna kislina, maslena kislina) nastaja v telesu naravno: črevesne bakterije jih proizvajajo iz topnih prehranskih vlaknin (pektini, inulin in oligofruktoza). Kratko-verižne maščobne kisline pomagajo pri delovanju imunskega sistema tako, da spodbujajo tvorbo posebnih imunskih celic – regulatornih celic T (Treg). Celice Treg so pomembne pri uravnavanju imunskega sistema, saj v določenih situacijah sodelujejo pri zaviranju le-tega. Na ta način zmanjšajo tveganje za avtoimunske bolezni in alergije. Kratko-verižne maščobne kisline pomagajo tudi izboljšati krvni sladkor, saj ugodno vplivajo na presnovo sladkorja in s tem zmanjšajo tveganje za sladkorno bolezen.

Povečanje ravni kratko-verižnih maščobnih kislin, tudi natrijevega propionata v telesu lahko dosežemo s prehrano z veliko vlakninami ali pa z neposrednim vnosom s prehranskim dopolnilom natrijevega propionata, kar nam omogoča priročno, natančno in redno preskrbo s kratko-verižnimi maščobnimi kislinami.

Prehransko dopolnilo Natrijev propionat je pakirano v kapsulah DRCaps®. Kapsule DR imajo lastnost, da sproščajo vsebino z zakasnitvijo tako, da se Natrijev propionat sprosti šele v črevesju.

Vsebina in kapsule so veganski.

Sestava

 

Sestava na kapsulo priporočen dnevni vnos (2 kapsuli/dan) % dnevnih potreb*
Natrijev propionat 500 mg 1000 mg **
* Referenčna količina v skladu z Referenčnim laboratorijem Evropske unije (EURL).

** Referenčne količine niso na voljo.

 

Sestavine

Natrijev propionat (E 281) 64,5 %, inulin, sredstvo proti zgoščevanju mešanica izvlečka riža.

lupina kapsule: hidroksipropilmetilceluloza

 

Priporočen vnos

2 kapsuli dnevno, zjutraj in zvečer pred ali po obroku.

Neto polnjenje: 93,0 g

Opozorila

Prehranska dopolnila se ne smejo uporabljati kot nadomestek za uravnoteženo in raznoliko prehrano.

Bodite pozorni na zdrav življenjski slog.

Ne presegajte priporočenega dnevnega vnosa.

Izdelek shranjujte izven dosega majhnih otrok.

Uporaba

Natrijev propionat zmanjšuje željo po hrani, povečuje občutljivost inzulina in tako omogoča preventivo pred debelostjo in diabetesom tipa 2. Z omogočanjem tvorbe celic Treg zmanjšuje vnetne procese. Pri bolnikih z multiplo sklerozo tako omogoča lažjo naravno regeneracijo mielina. Zmanjšuje tudi tveganje za avtoimunske bolezni in alergije.

Pripomore

  • zmanjšuje vnetne procese
  • regeneracija mielina pri bolnikih z multiplo sklerozo
  • zmanjševanje tveganje za avtoimunske bolezni
  • zmanjšuje tveganje za alergije
  • zmanjšuje željo po hrani
  • preprečevanje diabetesa tipa 2

Možgani in živčevje

Oko in vid

Srce in ožilje

Srce in ožilje

Srce in ožilje

Srce in ožilje

Srce in ožilje

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Jetra

Želodec

Črevesje in imunski sistem

Črevesje in imunski sistem

Spolni organi

Cilj podjetja RUCOLI je pridobiti vaše zaupanje. To nameravamo narediti z našo vsebino.

  • Vsebino naših proizvodov, ki so narejeni po najvišjih standardih in imajo certifikate, ki to potrjujejo. Pri nas je kvalitetna vsebina ponujenih izdelkov veliko pomembnejša od bleščeče in velike embalaže.
  • Vsebino naših sporočil, ki ne zavajajo in obljubljajo nemogočega. Učinkovine naših produktov so podkrepljene v znanstvenih člankih, katerih vire radi navajamo poleg predstavitve produkta. Ti so zapisi iz znanstvenih revij in drugih verodostojnih virov.