ZELENOUSTNA ŠKOLJKA

17.95 22.95 

17.95 22.95 

V košarico

ZELENOUSTNA ŠKOLJKA

Koncentrat zelenoustne školjke (pernacanaliculus) je bogat naravni vir dolgoverižnih nenasičenih omega-3 maščobnih kislin (EPA in DHA) in glikozaminoglikanov (GAG), ki imajo v našem telesu zaščitno vlogo, preprečijo obrabo in spodbudijo proizvodnjo hrustanca in povečajo gibljivost sklepov. Koncentrat je obogaten z organskim žveplom (MSM) in manganom, oba prispevata k brezhibnemu delovanju naših tkiv, predvsem sklepov in kosti. Priporočamo predvsem za športnike in osebe po 45. letu starosti.

MSM (metilsulfonilmetan) je naravna, organsko vezana žveplova spojina.

Mangan je mineral, ki prispeva k ohranjanju normalnih kosti in normalni tvorbi vezivnega tkiva.

17.95 22.95 

180 tablet180 tablet300 tablet300 tablet
Počisti

Opis

Morska zelenoustna školjka (Perna canaliculus) je doma samo na Novi Zelandiji, kjer jo tudi na obali Južnega otoka gojijo že od šestdesetih let prejšnjega stoletja. Njihovo meso vsebuje aminokisline, omega-3 maščobne kisline, minerale in elemente v sledovih. Njihova visoka vsebnost tako imenovanih glikozaminoglikanov (GAG) je edinstvena. Koncentrat zelenoustnih školjk se proizvaja z nežnim zamrzovalnim sušenjem mesa školjk.

Beljakovine v koncentratu zelenoustne školjke

Koncentrat zelenoustne školjke je zelo bogat z beljakovinami. Vsebuje 9 esencialnih in 8 nebistvenih aminokislin (v padajočem vrstnem redu): glutamin, asparginska kislina, arginin, glicin, lizin, levcin, tavrin, alanin, serin, treonin, valin, izolevcin, prolin, fenilalanin, tirozin, metionin in histidin.

Ogljikovi hidrati

Značilna sestava za zelenoustne školjke je visoka vsebnost glikozaminoglikanov (GAG). Glikozaminoglikani so znani tudi kot mukopolisaharidi ali amino sladkorji. V človeškem telesu jih najdemo zlasti v koži, vezivnem tkivu in hrustancu. Zelenoustne školjke vsebujejo vse glavne razrede glikozaminoglikanov,vključno s hondroitin-4-sulfatom, hondroitin-6-sulfatom in heparinom.

Celoten koncentrat zelenoustnihškoljk ima običajno vsebnost GAG približno 2 do 2,5%. Poleg GAG vsebujekoncentrat zelenoustnihškoljk tudi približno 8% glikogena. Glikogen imenujemo tudi živalski škrob ali jetrni škrob, saj lahko telo glikogen uporablja kot nosilec energije v mišicah in ga shrani v ledvicah in jetrih kot zalogo energije.

Maščobne kisline

Polnopravni koncentrat zelenoustnih školjk vsebuje približno 10% maščobnih kislin. Približno 26% teh je omega-3 eikozapentaenojske maščobne kisline EPA (C20: 5) indokozaheksaenojske maščobne kisline DHA (C22: 6). C22: 6 pomeni, da obstaja 22 atomov ogljika in 6 dvojnih vezi. Ta lastnost razlikuje oz. opredeljuje maščobne kisline. EPA in DHA sta esencialni maščobni kislini – človeško telo ju ne more proizvajati samo – in delujeta protivnetno. Najdemo jih predvsem v mastnih morskih ribah.

Kakovost

Uporaba visokokakovostnih surovin podjetja Waitaki Biosciences (vodilni proizvajalec koncentrata zelenoustnih školjk). Waitaki Biosciences zagotavlja:

 • Uporaba školjk izključno iz nadzorovane vodne kulture.
 • Nežen proizvodni postopek (nadzorovane nizke temperature med liofilizacijo) stabilizira in ohrani aktivne sestavine
 • Zagotovljeno brez vsebnosti razoljnega koncentrata (pri proizvodnji olja školjk, prašek brez maščobnih kislin ostaja kot ostanek/ odpadni material, ki ga nekateri dajejo poceni na trg in prodajajo tudi kot koncentratzelenoustnih školjk).
 • Velik odmerek – 420 mg čistega koncentrata zelenoustnih školjk na kapsulo, brez polnil
 • MSM in mangan za povečanje in podporo učinkovitosti
 • Proizvodnja kapsul v Nemčiji

Okolje in trajnost

Farme zelenoustnih školjk se nahajajo v vodah Marlborough Sounda, v zalivu Hauraki in na otoku Steward. Ti naravni rezervati sodijo med najčistejše in najbolje nadzorovane vodne površine na svetu. Pri reji ne uporabljajo umetne krme, dodatkov, zdravil, pesticidov ali podobno. Školjke se hranijo izključno s suspendiranimi snovmi, ki so naravno v vodi, predvsem s planktonom.

Študija1 FAO (Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo) potrjuje trajnost gojenja zelenoustnihškoljk. Farme zelenoustnihškoljk nimajo negativnega vpliva na druga morska življenja. Edini negativni vpliv na okolje je vizualni pogled na boje, na katere so pritrjene plemenite linije. Na koncu FAO navaja, da so farme školjk še bolj čiste in bolj zelene kot ekološko gojenje.

V študiji je poudarjena čistoča vode – Nova Zelandija ima malo težke industrije in drugih virov emisij in je redko poseljena. Strogi standardi veljajo tudi za spremljanje kakovosti vode, na primer zaradi padavin ali cvetenja alg. Socialni standard na Novi Zelandiji je prav tako visok, brezposelnost pa nizka.

Proizvodnja koncentratov zelenoustnih školjk

Del (približno 10%) pridelka je na Novi Zelandiji še vedno predelan v koncentrat zelenoustnihškoljk. Da bi to naredili, se zelenoustneškoljke odprejo, lupina se odstrani, meso pa centrifugira in zamrzne. Nato se zdrobi in liofilizira. Postopek nežnega liofiliziranja zagotavlja, da se tekočina, ki jo vsebuje meso, odstrani brez uporabe toplote. To je ključnega pomena, da se toplotno občutljive sestavine, zlasti maščobne kisline in beljakovine, ohranijo v svoji kakovosti.

Olje iz lupine in razmaščen koncentrat lupine

Nekatere zelenoustne školjke se uporabljajo za proizvodnjo školjčnega olja, tj. prašek, ki ostane po ekstrakciji lipidov, se imenuje koncentrat razmaščenih školjk. Zaradi pomanjkanja maščobnih kislin ga lahko hranimo zelo dolgo, gre za proizvodni ostanek, ki je slabše kakovosti.

Garancija: Naše kapsule vsebujejo le polnovreden, torej razmaščen koncentrat zelenoustnihškoljk. Koncentrat je stabiliziran (zaščiten s posebno antioksidativno formulacijo) in pridobljen z nežnim liofilizacijskim sušenjem. Uporabljamo surovino PernaTec™ proizvajalca WaitakiBiosciences.

Dodatne informacije

IZBERI KOLIČINO

180 tablet, 300 tablet

Sestavine

Sestava na kapsulo priporočen dnevni vnos (6 kapsul/dan) % dnevnih potreb*
Konc. zelenousne školjke 420 mg 2520 mg **
MSM(metilsulfonilmetan) 50 mg 300 mg **
Mangan 0,33 mg 2 mg 100%

* Referenčna količina v skladu z Referenčnim laboratorijem Evropske unije (EURL).

** Referenčne količine niso na voljo.

 

Sestavine

Zelenoustna školjka v prahu 73%, želatina, MSM (metilsulfonilmetan) 8,7%, sredstvo proti zgoščevanju: magnezijev stearat, manganglukonat 0,5%.

Koncentrat zelenoustnih školjk ima naslednji hranilni profil (tipične povprečne vrednosti):

Hranilo                                  delež

Beljakovine                          60%

Ogljikovi hidrati                    20%

Lipidi (maščobnekisline)   10%

 

Priporočen vnos

6 kapsul (3 krat po dve kapsuli) dnevno pred obroki.

Neto polnjenje: 103,5 g

Opozorila

Izdelek je lahko alergen

Prehranska dopolnila se ne smejo uporabljati kot nadomestek za uravnoteženo in raznoliko prehrano.

Bodite pozorni na zdrav življenjski slog.

Ne presegajte priporočenega dnevnega vnosa.

Izdelek shranjujte izven dosega majhnih otrok

Uporaba

Koncentrat zelenoustne školjke (Perna canaliculus) je bogat naravni vir dolgoverižnih nenasičenih omega-3 maščobnih kislin (EPA in DHA) in glikozaminoglikanov (GAG), ki imajo v našem telesu zaščitno vlogo, preprečijo obrabo in spodbudijo proizvodnjo hrustanca in povečajo gibljivost sklepov. Koncentrat je obogaten z organskim žveplom (MSM) in manganom, oba prispevata k brezhibnemu delovanju naših tkiv, predvsem sklepov in kosti.

Pripomore

 • regeneracija sklepov
 • hranila za sklepe
 • tvorba kolagena

Možgani in živčevje

Oko in vid

Srce in ožilje

Srce in ožilje

Srce in ožilje

Srce in ožilje

Srce in ožilje

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Sklepi

Jetra

Želodec

Črevesje in imunski sistem

Črevesje in imunski sistem

Spolni organi

Cilj podjetja RUCOLI je pridobiti vaše zaupanje. To nameravamo narediti z našo vsebino.

 • Vsebino naših proizvodov, ki so narejeni po najvišjih standardih in imajo certifikate, ki to potrjujejo. Pri nas je kvalitetna vsebina ponujenih izdelkov veliko pomembnejša od bleščeče in velike embalaže.
 • Vsebino naših sporočil, ki ne zavajajo in obljubljajo nemogočega. Učinkovine naših produktov so podkrepljene v znanstvenih člankih, katerih vire radi navajamo poleg predstavitve produkta. Ti so zapisi iz znanstvenih revij in drugih verodostojnih virov.